7 ماده مغذي براي مقابله باخستگي درکوه پیمایی:
انجمن پزشکی کوهستان ایران: اگر بعد از يک پيادهروي ساده و کوه پیمایی احساس خستگي زيادي ميکنيد و يابدون داشتن چرت بعد از ظهر نميتوانيد روز را به آخر برسانيد اين امکان وجود داردکه از مشکل خستگي رنج ميبريد. دلايل زيادي براي احساس خستگي وجود دارد: استرس،داروها، فشارهاي کاري، اختلالات خواب يا بيماري. اگر تصور ميکنيد که اين احساس خستگي دائمي، مزمن و بيش از حد است به پزشک مراجعه کنيد. اما در بيشتر موارد اين خستگي مربوط به تغذيه نامناسب است. بيشتر عادتهاي غذايي رايج انرژي افراد را ازبين ميبرند اما خوشبختانه به راحتي ميتوان اين مشکلات را رفع و سرزندگي و نشاط رابازيافت:
(1 پروتئين: اگر شما براي ناهار يک سالاد سبزيجات ساده ميخوريد و بعد از ظهر نيازشديدي به خواب احساس ميکنيد احتمال ميرود که کمبود پروتئين داريد. نتايج پژوهشهانشان ميدهد افرادي که براي ناهار پروتئين کافي دريافت نميکنند بيشتر از افرادي که بطور مرتب پروتئين دريافت ميکنند احساس افسردگي، استرس و خستگي ميکنند و از نظرفيزيکي به اصطلاح «روي فرم» نيستند.
(2 آهن: کمبود آهن مهمترين دليل کم خوني محسوب ميشود که يکي از عوامل خستگي است. ضعف عمومي، احساس خستگي، رنگ پريدگي و داشتن ناخنهاي شکننده ازواضحترين علائم کمخوني بشمار ميرود. اگر احساس کم خوني ميکنيد به پزشک مراجعه کنيد. اما در بيشتر مواقع کم خوني به دليل از دست رفتن خون بدن بوجود ميآيد که باتغذيه خوب رفع ميشود.
(3کربوهيدراتهاي پيچيده: گلوسيدها اصليترين منبع تأمين انرژي بدن محسوب ميشوند. اما در حالت عادي ما بيشتر گلوسيدهاي ساده مصرف ميکنيم نه گلوسيدهاي پيچيده. در صورتيکه براي بالا بردن انرژي بدن بايد بيشتر گلوسيدهايپيچيده مثل نان سبوسدار بجاي نان سفيد مصرف شود زيرا اين مواد مغذي باعث توليدانرژي مرتب و طولاني مدتي ميشوند
(4 ويتامينC: در قرن هفدهم ميلادي زمانيکه دريانوردان به بيماري اسکوربوت (نوعي بيماري ناشي ازکمبود ويتامينC) مبتلا ميشدند آبليموترش مينوشيدند و بيحالي آنها از بين ميرفت. پژوهشهاي جديد نيز نشان داده است که کمبود ويتامين C باعث خستگي ميشود. اين ويتامين براي سلامت غدد فوق کليوي لازم است. اين غدد از احساس خستگي ناشي ازاسترس پيشگيري ميکنند.
(5 منيزيم: ملوان زبل حق داشت که اسفناج بخورد. منيزيم يکي از ترکيبات اسفناج است براي ترشح آدنوزين تري فسفات لازم است. اين ماده وظيفه تبديل مواد غذايي به انرژي را بر عهده دارد. زماني که بدن با کمبود منيزيم مواجه باشد احساس ضعف وخستگي ميکند.
(6 بتاکاروتن: زمانيکه بشقابهايتان رنگارنگ باشد انرژي بيشتري احساس خواهيد کرد. هويج، سيب زميني شيرين و اسفناج رنگهاي زيباي خود را مديون بتاکاروتن هستند و اين ماده مغذي سيستم ايمني ضعيف و افسرده را تحريک و خستگي مزمن را رفع ميکند.
(7 پتاسيم: اگر بدن با کمبود پتاسيم مواجه باشد احتمال احساس ضعف عضلاني و خستگي مفرط بالا ميرود. پتاسيم به انتقال مواد مغذي به سلولها کمک ميکند،ضربان قلب و انقباض عضلات را تنظيم کرده و سلامت سيستم عصبي را بالا ميبرد. توجه داشته باشيد که پتاسيم دفع کلسيم را کاهش ميدهد.
برگرفتهاز: وبلاگ یاشاسهندیم و با تشکر از سایت گروه کوهنوردی سپهر
:: موضوعات مرتبط:
آموزش،
،